Preminuo Dr. Zlatko Tomašić

Počivao u miru Božjem, čovječe čiste savjesti i svjetlost vječna svijetlila Ti.

Dr. Zlatko Tomašić preminuo je noćas u Rijeci 30. listopada 2016.

Zlatko Tomašić rođen je 8.kolovoza 1961. u Rijeci kao sin Josipa i Jelice. Oženjen je Suzanom Tomašić djev. Erstić, rođenom 24. srpnja1967. u Rijeci, od oca Ante i majke Zorke. Zajedno imaju troje djece, sve rođene u Rijeci – sina Luku rođ. 17. Ožujka 1988., diplomiranog pravnika, Marte, rođ. 08. travnja 1995. godine, studentice prava i Antee rođ. 01. listopada 2001. godine, gimnazijalke.

Zlatko Tomašić bio je predsjednik Zajednice branitelja “Gojko Sušak” PGŽ-a koja je, temeljem statuta HDZ-a, županijska zajednica HDZ-a kao dio Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Republike Hrvatske sa sjedištem u Zagrebu, član Županijskog odbora HDZ-a i predsjedništva HDZ-a Primorsko goranske županije, i središnjeg odbora Zajednice branitelja HDZ “Gojko Šušak” Republike Hrvatske.

Dragovoljac je Domovinskog rata od lipnja 1991. do 30. lipnja 1996. Odlikovan je najvišim odličjima RH za svoj doprinos na prvim borbenim linijama u elitnim postrojbama MUP-a RH, ZNG-a i HV-a, čovjek koji je uvijek bio sa svojim suborcima u najtežim trenucima. Zatočenik srpskih koncentracijskih logora, nakon čega nije posustao već se vratio na prvu crtu bojišnice. Nakon oslobađanja bio je na ličkom ratištu, a kasnije je sudjelovao u organizaciji kriznog stožera Primorsko-goranske županije. Od prvog danja stvaranja ZNG, a kasnije HV aktivno učestvuje u stvaranju saniteta HV i MUP-a RH do završetka Domovinskog rata kao Načelnik sanitetske službe OZ Rijeka, kasnije Zbornog područja Gospić ( koja je obuhvaćala Istarsku, Primorsko goransku i Ličko senjsku županiju), koordinator civilnog zdravstva i časnik za vezu za potrebe ZP Gospić i specijalnih postrojba MUP-a, te voditelj mobilno kirurško anestezioloških ekipa.

Od 1994. bio je član predsjedništva i dopredsjednik UHDDR-a grada Rijeke te pročelnik povjerenstva za i socijalnu skrb u toj udruzi, a od 1998. njen predsjednik UHDDR-a, a zatim i predsjednik Zajednice UHDDR-a Primorsko goranske županije. Od 2004. do danas predsjednik je Zajednice udruga Domovinskog rata Županije primorsko – goranske (koja broji 10 udruga). Također, bio je član i vijeća Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. / 1991. Republike Hrvatske kao i povjerenik za Primorsko goransku županiju.

“Moj životni put prožet je vjerom, optimizmom, ljubavi, zajedništvom, domoljubljem i obitelji kao temeljem života.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *