Svećano otkrivanje Spomen obilježja

Srednje Mokrice, Svećano otkrivanje Spomen obilježja

U Srednjim Mokricama, naselju Grada Petrinje, 11.studenog 2016. godine je svečano otkriveno obnovljeno Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima koji su izgubili živote upravo na tom području, a kojim je odana počast i trojici poginulih hrvatskih branitelja iz Srednjih Mokrica, Vladi Čavki, Nikoli Kovačeviću i Ivici Čauševiću te hrvatskom policajcu Predragu Kozaru iz Čakovca.

Predrag Kozar, hrvatski policajac, pripadnik SJP „OSA“ iz Siska, poginuo je 11. studenoga 1994. godine na Pribilović brdu, dok su 10. listopada 1991. godine, prilikom djelovanja neprijateljskih borbenih zrakoplova, s područja Mokrica živote izgubili: Vlado Čavka, Nikola Kovačević i Ivica Čaušević. 

Spomen obilježje je obnovljeno na inicijativu i u organizaciji Međunarodne udruge policajaca IPA Hrvatske Sekcije te Regionalnih klubova IPA-e Sisačko-moslavačke i Međimurske županije, a financirali su ga Grad Petrinja i Međimurska županija. Zajednički su ga otkrili roditelji poginulog Predraga Kozara, Ana i Ivan Višnjić.

Nakon otkrivanja obnovljenog Spomen obilježja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast palim hrvatskim vitezovima te svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Počast su odale obitelji poginulih hrvatskih branitelja, Zvonko Rajković kao izaslanik ministra branitelja, načelnik PU sisačko-moslavačke Marko Rašić kao izaslanik ministra unutarnjih poslova, saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje, izaslanstvo Međimurske županije, predstavnici policije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ostalih udruga i političkih stranaka. Pod pokroviteljstvom sisačko-moslavčkog župana Ive Žinića organiziran je i prigodni domjenak i druženje na samom završetku svečanosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *